info@theiondoron.gr Επικοινωνήστε μαζί μας +302721082483

Το Ελαιόλαδο μας

Η ποιότητα ελαιολάδου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που ανεβάζουν τα οξέα του λαδιού, γι' αυτό πρέπει να είστε βέβαιοι από που προμηθεύεστε το σημαντικότερο προϊόν διατροφής για το τραπέζι σας.

Εκτός από την εξαιρετική ποικιλία Κορωνέικη, εκείνο που κάνει την γεύση και την ποιότητα του ελαιολάδου μας να υπερέχει, είναι το έδαφος και το μικροκλίμα τις περιοχής. Το ελαιόλαδο αυτό είναι ένα μοναδικό φυσικό προϊόν προερχόμενο από την πρώτη πίεση της ελιάς, συνδυάζει την αρμονία στη γεύση και την ποιότητα. Με φρουτώδη και ελαφρώς πικάντικη γεύση, είναι η ιδανική βάση κάθε φαγητού.

Για τη λίπανση των ελαιόδεντρων χρησιμοποιούνται χλωρές- διαφυλλικές λιπάνσεις καθώς και κοπριά ζωικής προέλευσης ή λιπάσματα που επιτρέπονται στη βιολογική καλλιέργεια. Η φυτοπροστασία της ελιάς, γίνεται κυρίως την άνοιξη, για την καταπολέμηση των σπουδαιότερων εχθρών της και κυρίως των εντόμων με σκευάσματα ήπιας μορφής που επιτρέπονται στη βιολογική καλλιέργεια από τον κανονισμό 834/2007. Τα σκευάσματα αυτά είναι εντομοαπωθητικά και όχι δηλητήρια όπως στις συμβατικές καλλιέργειες που παράλληλα με τα βλαβερά έντομα που προσβάλουν την παραγωγή καταστρέφουν εκτός από το περιβάλλον και τους ωφέλιμους οργανισμούς – έντομα (μέλισσες, πεταλούδες κ.ά.).

Η συλλογή του καρπού γίνεται με ράβδισμα, όχι όπως σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας που μαζεύουν ελιές από το έδαφος, ή ελιές που πέφτουν μόνες τους (με την υπερβολική ωρίμανση) σε δίχτυα τα οποία έχουν τοποθετηθεί από πριν κάτω από τα δέντρα. Μετά τη συλλογή τοποθετούμε τον καρπό μέσα σε πάνινα τσουβάλια που δίνουν την δυνατότητα στον καρπό να έχει επαρκή αερισμό. Μεταφέρουμε την ίδια μέρα τον καρπό σε πιστοποιημένο ελαιοτριβείο και παράγεται το ελαιόλαδο αυθημερόν προκειμένου να μην υπάρχουν αλλοιώσεις στο παραγόμενο προϊόν.

Η διαδικασία ελαιοποίησης γίνεται «εν ψυχρώ» μικρότερης από 27oC, με σκοπό τη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ελαιόλαδο να έχει πολύ χαμηλή οξύτητα (0,1-0,4%), και άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να χαρακτηρίζεται ως "εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανωτέρας ποιότητας". Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται «αφιλτράριστο» σε κατάλληλες δεξαμενές, σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτισμού, καθώς το φιλτράρισμα απομακρύνει πλήθος θρεπτικών στοιχείων. Με την παρέλευση τουλάχιστον ενός μηνός και αφού το ελαιόλαδο έχει «ηρεμήσει» και η μούργα έχει «κάτσει», τυποποιούμε σε διάφορες συσκευασίες που επιθυμούν οι πελάτες μας (μπουκάλια, τενεκέδες κλπ) προσέχοντας πάντα να αντλούμε ψηλότερα, από τον πάτο της δεξαμενής.

Η φιλοσοφία μας εμπεριέχεται στο τρίπτυχο «υψηλή ποιότητα, μικρή ποσότητα, έλεγχος και εγγύηση προϊόντων». Κάθε χρόνο διαθέτουμε στην αγορά, μόνο ποσότητες για τις οποίες μπορούμε να εγγυηθούμε για την ποιότητά τους. Όταν εξαντλούνται, απλά περιμένουμε υπομονετικά την επόμενη σοδειά. Δεν ραφινάρουμε το λάδι μας. Οι μοναδικές διαδικασίες παραγωγής του λαδιού μας είναι τα στάδια παραγωγής στο ελαιοτριβείο. Δεν χρησιμοποιούμε διαλύτες, ανάμειξη με άλλα έλαια και η πώληση ελαιολάδου αφορά μόνο φρέσκο λάδι φετινής χρονιάς. 

Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος.

Για να αποδείξουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, επιστρέφουμε την πλήρη αξία της παραγγελίας στον καταναλωτή, αν τεκμηριωμένα αποδειχθεί μέσω εργαστηριακής ανάλυσης ότι τα προϊόντα μας δεν πληρούν τις προδιαγραφές της βιολογικής καλλιέργειας. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, είναι ότι το προϊόν θα πρέπει να έχει αποθηκευτεί σε κατάλληλες συνθήκες. 

Ο συνεχής έλεγχος και η καθοδήγηση από ειδικούς γεωπόνους του φορέα πιστοποίησης (ΔΗΩ) που μας ελέγχει σε όλα τα στάδια καλλιέργειας, είναι ο βασικός λόγος ότι το προϊόν που φτάνει στο τραπέζι σας είναι μέγιστης διατροφικής ασφάλειας.  

Σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας εφαρμόζεται πιστοποιημένο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης ποιότητας ISO 220000: 2005

Κατά την συσκευασία φροντίζουμε για την εφαρμογή των πιο αυστηρών κανόνων υγιεινής.

Η τυποποίηση σε όλα μας τα προϊόντα μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε συσκευασία κατόπιν συνεννόησης με τον καταναλωτή.

Το πρώτο σχεδόν δεκαήμερο του Φεβρουαρίου κάθε έτους, μετά το πέρας της ελαιοκομικής περιόδου γίνεται από εμάς η διακίνηση των προϊόντων μας στην Αθήνα σε συγκεκριμένο πελατολόγιο που επί χρόνια μας εμπιστεύεται. Πιστεύουμε στη σχέση μεταξύ καταναλωτή και παραγωγού γιατί έχουμε το θάρρος να τον κοιτάξουμε στα μάτια, γνωρίζοντας ότι τα προϊόντα που του δίνουμε είναι αγνά και ότι καλύτερο βγάζει η Μεσσηνιακή γη.

Τους υπόλοιπους μήνες του έτους και όταν πρόκειται για μεμονωμένες ποσότητες η διακίνηση σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό γίνεται από μεταφορική εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι ο καταναλωτής θα πάρει στα χέρια του αυτό που πραγματικά ζήτησε. Σε αυτή την περίπτωση η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή ή με προπληρωμή του αντιτίμου της παραγγελίας σε τραπεζικό λογαριασμό, πριν από την αποστολή.

Επικοινωνήστε μαζί μας
+30 6983 5 11898
+30 2721 0 82483

Γεωργιόπουλος Παναγιώτης

Κωστής Παλαμάς

" Μ’έχει ο Θεός ευλογημένη

Κι είμαι γεμάτη προκοπή.

Ειμ’ η ελιά η τιμημένη. "

 

Ποιοί είμαστε

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην Ανδρούσα και στο Κατσαρού Μεσσηνίας σε ονομαστικά προστατευόμενη περιοχή (ΠΟΠ). Όλα τα προϊόντα μας είναι «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ» πιστοποιημένα από τη ΔΗΩ με σεβασμό στο περιβάλλον και είναι ότι καλύτερο βγάζει η Μεσσηνιακή γη.

Newsletter

Εγγραφείτε δωρεάν και μάθετε πρώτοι
τις μοναδικές προσφορές και νέα για τα προϊόντα μας.